Η σεξουαλική κακοποίηση αναφέρεται στην άσκηση σωματικής, ψυχικής, οικονομικής ή και σεξουαλικής βίας από τον σύζυγο ή τον ερωτικό σύντροφο, είτε από άλλο άτομο το οποίο δεν είναι ο ερωτικός σύντροφος.

Η σεξουαλική κακοποίηση αφορά επίσης την άσκηση σωματικής και ψυχικής βίας σε παιδιά από το γονέα, ή από άλλα άτομα εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Παρά την εξέλιξη των κοινωνιών τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Παρά το γεγονός ότι πολλοί πιστεύουν πως υπάρχει μείωση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα θύματα σιωπούν, είτε λόγω του φόβου του διασυρμού, είτε και για το φόβο της ίδιας τους της ζωής αρνούνται να παραδεχθούν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Στις μέρες μας είναι και μεγάλος ο αριθμός των εφήβων θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης που προκύπτει μέσω του διαδικτύου.

Οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες γιατί πάντοτε επαναλαμβάνονται από το θύτη ξανά είτε στο ίδιο θύμα, είτε σε άλλα ανυποψίαστα άτομα.

Πώς προλαμβάνουν τα γραφεία ερευνών insider τη σεξουαλική κακοποίηση;

Τα γραφεία ερευνών insider έχοντας δημιουργήσει ένα κατάλληλο δίκτυο προστασίας και έχοντας σε θέσεις κλειδιά τους κατάλληλους ανθρώπους έχει προλάβει πολλές φορές καταστάσεις, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σεξουαλική κακοποίηση.

Στη δυσάρεστη περίπτωση που η σεξουαλική κακοποίηση έχει πραγματοποιηθεί, φροντίζει να φέρει τους υπαίτιους ενώπιον της δικαιοσύνης και να μεταφέρει τα θύματα σε ασφαλές περιβάλλον, όπως σε οργανώσεις που προασπίζουν τα δικαιώματα όσων έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Πώς λειτουργούμε στην περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων;

Ειδικά στις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών λειτουργούμε με γνώμονα την απόλυτη προστασία τής ήδη κλονισμένης ψυχολογίας του παιδιού, φροντίζοντας να μειώσουμε την περαιτέρω έκθεσή του και σε άλλους κινδύνους, διαφυλάσσοντας πάντα την ανωνυμία του.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ INSIDER, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Στα Γραφεία ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ INSIDER λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την κρίση στη χώρα μας και τις δυσκολίες, που έχει επιφέρει στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

Ως εκ τούτου έχουμε προσαρμόσει τις τιμές και το κόστος των υπηρεσιών μας. Έτσι, σχεδιάζουμε για σας έρευνες, που να είναι προσιτές σε όλους τους πελάτες: επαγγελματίες και ιδιώτες.

ντετέκτιβ
.