Το ηλεκτρονικό έγκλημα στην πραγματικότητα δεν διαφέρει από ένα παραδοσιακού τύπου έγκλημα το μόνο που αλλάζει είναι τα εργαλεία με τα οποίο αυτό διαπράττεται.

Στη σύγχρονη εποχή οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθώς και άλλες συσκευές συνδεδεμένες με το διαδίκτυο μετατρέπονται σε ένα επικίνδυνο εργαλείο για μία μορφή σύγχρονων εγκληματιών που διαπράττουν παράνομες πράξεις μέσω του διαδικτύου. Το ηλεκτρονικό έγκλημα μπορεί να έχει πολλές μορφές όπως: Διάπραξη απάτης, κλοπή πληροφοριών και απευθείας παγίδευση θυμάτων.

Η τεχνολογία όμως δεν βοηθά μόνο στην άνθιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, αλλά και στην καταπολέμηση του.

Μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή και με e-mail γνωστά και ως "ψάρεμα" (fishing) μπορούν να κλέψουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ή της πιστωτικής κάρτας. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν πιο σοβαρά αφού μέσα από ηλεκτρονικούς υπολογιστέςγίνεται ακόμα και εμπορία ναρκωτικών.

Ειδικά λογισμικά και ηλεκτρονικό έγκλημα

Με ειδικά λογισμικά οι επιτήδειοι κρύβουν / αλλοιώνουν τη διεύθυνση ΙP (IP address spoofing ή IP spoofing) που είναι και η αναγνωριστική διεύθυνση του ενός υπολογιστή με τον άλλον. Με αυτό τον τρόπο κρύβουν τα ίχνη τους και την τοποθεσία τους ώστε να μπορούν να εκτελέσουν το επιθυμητό ηλεκτρονικό έγκλημα χωρίς να μπορούν να εντοπισθούν και να συλληφθούν.

Εξάρθρωση ηλεκτρονικού εγκλήματος από τα γραφεία ερευνών insider

Τα γραφεία ερευνών insider έχοντας στη διάθεσή του κατάλληλα καταρτισμένους ανθρώπους είναι σε θέση χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και τεχνολογία να εντοπίσει και να εξαρθρώσει περιπτώσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος μέσα από μεθοδευμένη έρευνα.

Τα ηλεκτρονικά στοιχεία που θα σας προσφέρουμε, ανεύρεση ηλεκτρονικών αρχείων, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ακόμη και τον εντοπισμό διεύθυνσης ΙP είναι ικανά να χρησιμοποιηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και έτσι να μη μείνουν ατιμώρητοι οι υπαίτιοι.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ INSIDER, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Στα Γραφεία ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ INSIDER λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την κρίση στη χώρα μας και τις δυσκολίες, που έχει επιφέρει στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

Ως εκ τούτου έχουμε προσαρμόσει τις τιμές και το κόστος των υπηρεσιών μας. Έτσι, σχεδιάζουμε για σας έρευνες, που να είναι προσιτές σε όλους τους πελάτες: επαγγελματίες και ιδιώτες.

ντετέκτιβ
.