Ως σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας νοείται οποιαδήποτε σωματική, λεκτική ή υπονοούμενη έκφραση στο χώρο εργασίας η οποία μειώνει και προσβάλλει την ηθική της προσωπικότητας του ατόμου.

Ποιά είναι τα συνήθη θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης;

Θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι οι γυναίκες, γεγονός όμως είναι ότι στις μέρες μας παρατηρείται και μία αύξηση της σεξουαλικής παρενόχλησης προς το ανδρικό φύλο.

Η μείωση των κοινωνικών επαφών λόγω του απαιτητικού ωραρίου εργασίας, αλλά και η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε (η οποία δημιουργεί φόβο με αποτέλεσμα κάποιος να γίνεται υπερβολικά ανεκτικός για να μην χάσει τη θέση του), έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.

Η σεξουαλική παρενόχληση είναι ένα γεγονός που δεν θα πρέπει να μένει ατιμώρητο.

Η αμφισβήτηση της εργασιακής επίδοσης, σε συνδυασμό με το συνεχή εκβιασμό και απειλή εάν το άτομο δεν υποκύπτει, λειτουργεί καταστρεπτικά στην ανθρώπινη ψυχολογία.

Σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας

Το γραφείο μας είναι στη διάθεσή σας για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία.

Μέσω διακριτικής παρακολούθησης, αλλά και ενεργειών που μπορείτε εσείς να ακολουθήσετε, σας εξασφαλίζουμε ότι το άτομο το οποίο δημιουργεί στη ζωή σας τέτοια προβλήματα θα σταματήσει αυτή του την πρακτική.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει κανείς να σιωπά σε τέτοιες περιπτώσεις.